DIY: granieten schaaltjes van fimo

Tuesday, September 27, 2016 8 Comments

Deze DIY sierde mijn Pinterest borden al jaaaren - zonder overdrijven. Terwijl het in feite poepsimpel is. Moest u geen flauw idee hebben hoe hieraan te beginnen, geef ik u graag een mini handleiding. Bent u op zoek naar een meer gedetailleerde uitleg, dan stel ik voor om het internet/Pinterest af te struinen. Er zijn veel bloggers die het beter als ik kunnen uitleggen ;-)Wat hebt u nodig?
» één of meerdere pakjes fimo bakklei
» een deegrol/iets dat kan dienen als deegrol, een glazen (wijn)fles bijvoorbeeld
» ovenbestendige schaaltjes in verschillende formaten
» gouden nagellak

Hoe maakt u het?
» Kneed de klei tot hij soepel is. Ik gebruikte voor vijf schaaltjes (twee kleine en drie grote) in totaal anderhalf pakje Fimo. Bij sommige ging ik voor een marble effect en mengde ik wit en graniet door elkaar.
» Kneed bolletjes en maak ze met de deegrol plat. Drapeer dan over de onderkant van uw schaaltjes. Zo krijgen ze ook een platte onderkant en blijven ze mooi liggen. Indien gewenst kan u de randjes bijsnijden zodat u geen bizarre uitsteeksels krijgt.
» Volg de instructies die op de verpakking staan van uw klei en bak de Fimoschaaltjes. De mijne bakten 30 minuten op 130°C. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen voordat u de schaaltjes uit de vormen haalt.
» Voor een finishing touch kan u met gouden nagellak of een gouden pen de rand versieren. En hoppa: klaar die handel!

Op een uurtje tijd (dat is inclusief baktijd) heb ik nu vijf nieuwe, bijzonder budgetvriendelijke schaaltjes om mijn prullaria in kwijt te kunnen. En zeg nu zelf: zien deze schaaltjes er niet mega fancy uit?En dit is al een kleine sneak peek naar de post van volgende week, met één van de schaaltjes in actie...


Tot de volgende!

Elisse

Twentysomething - journalist - crazy cat lady - creatieve duizendpoot - hart verloren in 't stad - fervent lezer