Vierentwintig uur in Leuven

Wednesday, October 21, 2015 11 Comments

Louvain Louvain, wat bent u leuk en mooi! Om heel eerlijk te zijn, in een ver verleden bezocht ik de stad al eens, en toen vond ik het eerder een groot uitgevallen dorp. Nu weet ik dat dat het inderdaad is. De hele stad is perfect te voet (of met de fiets) uit te kammen, en het zit er bomvol fijne plekjes en mooie straten. Hier een klein verslag van mijn kort weekend in Leuven!

Vriendlief en ik gingen dit jaar niet op vakantie naar een of ander exotisch gebied, maar een kleine citytrip in eigen land kan er altijd af! Wij zijn allebei nogal grote fans van lekker eten, dus daar gaan we meteen naar op zoek in een voor ons onbekende stad.

16:00
Nadat we het hotel weten te vinden, ingecheckt hebben en onze spullen op de kamer droppen, trekken we de stad in. We brengen de nacht door in het hotel Ibis Leuven Centrum. Ideaal, want op wandelafstand van het centrum - zoals de naam al doet vermoeden uiteraard.

Wij zijn klaar voor u, Leuven!


17:00
Op de namiddag van aankomst scheen de zon heerlijk en deden we een terrasje (in oktober hé, met een zonnebril op mijn snoet!) op de Oude Markt. Gezellig mensen kijken met een grote blok Passendale, een roseetje en een pintje. Meer moet dat niet zijn.

stadhuis leuven the big window walk leuven

18:00
We kuieren door de kleine straten, laten ons meevoeren over de kasseien en doen al een klein stukje van The Big Window Walk (The Big Draw). Ik vind het geweldig en wijs als een klein kind naar de etalages wanneer ik weer een tekening spot. Sommige ramen zijn echte kunstwerken!

19:00
Knorrende magen, tijd dus om een restaurantje uit te zoeken. In de Muntstraat vindt u meer dan zestig restaurantjes. Ik had keeiiiiiveel zin in sushi, en in Samourai (Muntstraat 9) vond ik mijn gading! Ze hadden er een vegetarisch sushimenu. En het was ZALIG! (De vriend at iets met eend?) Ik had drie verschillende sushi's. Eentje met mozzarella en zongedroogde tomaatjes. Eentje met aardbei en avocado (!) en eentje bestaande uit een niet-te-ontcijferen-consistentie (ahum, ik ben het gewoon vergeten). ZO geweldig lekker!

sushi samourai leuven

21:00
Een paar glazen wijn later wandelen we via een grote omweg terug naar het hotel. De straten rond het Mathieu De Layensplein, Ferdinand Smoldersplein en de Vismarkt zijn super gezellig.

22:00
We zijn terug in de hotelkamer, en ik heb zot veel zin om in dat bad te springen! Ik doe misschien een tikkeltje te veel badschuim in het bad, maar jongens, zo hard genieten! ('t Is langer dan twee jaar geleden dat ik nog eens in bad ging, ha!)

badschuim badschuim

23:00
Hop, beddenbak in! Een keigroot bed, trouwens. Ik heb geslapen als een rozeke!

09:30
Ontbijten doen we aan het buffet van ons hotel, véééél keuze, lekkere koffie, muesli, pistoleekes, kaas, een eitje. Alles wat uw hartje maar kan begeren!

ontbijt buffet accor leuven centrum ontbijt buffet accor leuven centrum

11:00
Zaterdagmarkt in de Brusselsestraat! We kopen er olijventapenade en zoute stokjes. Lekker als aperitiefje!

12:00
Terug naar de Mechelsestraat voor schattige winkels! Postkaartenparadijs Picarto (Mechelsestraat 33) is een aanrader (zie de foto rechts) en in The GrassHopper (Mechelsestraat 24) hebben ze allerlei leuke hebbedingetjes.

the big window walk the grasshopper leuven kaartjes in picarto leuven

13:00
Deel twee van The Big Window Walk!

the big window walk the big window walk giraffe leuven

14:00
Van al dat gewandel krijgt ge honger! Ik kreeg de geweldige tip om bij Nosh (Naamsestraat 14) te gaan lunchen. Met een bagel (roma), een grote kom pompoensoep en een paar koffiekes zijn we weer aangesterkt om verder te kuieren. Yum!

nosh interieur leuven nosh bagel leuven

15:00
Het lief koopt de eerste blazer in zijn leven. Dubbel en dik goedgekeurd, knapperd! Met andere woorden, we raken verstrikt in de mainstream shoppingstraten (ik ben dus echt geen hipster!) de Diestsestraat en de Bondgenotenlaan. Ook wandelt u door deze straten voor The Big Window Walk trouwens!

16:00
't Klein Begijnhof gevonden! Zo cute! Ik waande me tussen de Begijntjes ten tijde van priester Daens. En kijk, de herfst is duidelijk in het land! (Ik match met de blaadjes!)

klein begijnhof Leuven

Dag fijn Leuven, tot snel!

Zin om ook een citytripje Leuven te plannen? Hier vind je alle Accor hotels in de Bierstad. Voor mijn volgende bezoekje hou ik deze plekjes zeker in het achterhoofd: de Kruidtuin, Greenway, The Loving Hut, Vegaverso, Bar Stan, La Vecchia Napoli, M-Museum en de Universiteitsbibliotheek. Dikke merci aan iedereen voor de superfijne tips!

* Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Accor Hotels. Uiteraard ben ik in dit artikel volledig eerlijk en zou ik nooit over iets schrijven waarvan ik vind dat het niet bij mijn blog en lezerspubliek past.

Elisse

Twentysomething - journalist - crazy cat lady - creatieve duizendpoot - hart verloren in 't stad - fervent lezer