recept: kokosrotsjes

Een pottiemakkie dessertje, ideaal voor instant smulplezier!



benodigdheden (voor +- 30 kleine rotsjes)
» 250 g kokosschilfers
» 250 g bloemsuiker
» 2 eetlepels zelfrijzende bloem
» 4 eiwitten

hoe? zo!
» verwarm de oven voor op 170°C
» meng de eerste drie ingrediĆ«nten goed met elkaar
» klop de 4 eiwitten stijf (uit ervaring: je gebruikt beter een mixer dan een hand)
» spatel het bekomen goedje onder het mengsel dat je eerder maakte, je krijgt nu een brokkerig papje (dit is goed)
» vorm kleine bergjes (in cakepapiertjes - zoals op de foto hierboven - of op bakpapier) op een ovenschotel
» zet ongeveer 15 minuutjes in de oven, goudbruine kleur = klaar
! maar let goed op, want kokosrotsjes branden snel aan!
» laat even afkoelen en daarna: eet smakelijk!

CONVERSATION

9 reacties:

  1. Ziet er lekker uit! En inderdaad, het is een supermooie foto!

    ReplyDelete
  2. Dat ga ik zeker proberen, bedankt voor de tip honey!

    ReplyDelete
  3. Ziet er lekker uit! En u haar is al weer lang aan het worden, snelle.

    ReplyDelete
  4. Dit ziet er echt heel lekker uit, mmm kokos <3 Leuke foto ook ^^

    ReplyDelete
  5. Schone foto!
    Eiwitten stijfkloppen met de mixer is een evidentie, ik zou daar zelfs niet aan denken om dat met de hand te doen, gemakzuchtig als ik ben!

    ReplyDelete
  6. Heeej meid,

    heb ze ook is geprobeerd en het zijn lekkere dingetjes geworden :)



    Groetjes
    Eline's Photography

    Ps: kom zeker ook is kijken naar mijn blogje, en laat dan ook wat feedback achter.

    ReplyDelete
  7. Ziet er lekker uit en de kokosrotsjes ook! ; 0)

    ReplyDelete

Yay! Comments make my day!

Back
to top