recept: kokosrotsjes

Saturday, June 25, 2011 9 Comments

Een pottiemakkie dessertje, ideaal voor instant smulplezier!



benodigdheden (voor +- 30 kleine rotsjes)
» 250 g kokosschilfers
» 250 g bloemsuiker
» 2 eetlepels zelfrijzende bloem
» 4 eiwitten

hoe? zo!
» verwarm de oven voor op 170°C
» meng de eerste drie ingredi├źnten goed met elkaar
» klop de 4 eiwitten stijf (uit ervaring: je gebruikt beter een mixer dan een hand)
» spatel het bekomen goedje onder het mengsel dat je eerder maakte, je krijgt nu een brokkerig papje (dit is goed)
» vorm kleine bergjes (in cakepapiertjes - zoals op de foto hierboven - of op bakpapier) op een ovenschotel
» zet ongeveer 15 minuutjes in de oven, goudbruine kleur = klaar
! maar let goed op, want kokosrotsjes branden snel aan!
» laat even afkoelen en daarna: eet smakelijk!

Elisse

Twentysomething - journalist - crazy cat lady - creatieve duizendpoot - hart verloren in 't stad - fervent lezer